14.8.2016

Viimeaikoina tapahtunutta


Vaikka viimeaikoina blogi onkin täyttynyt lähinnä näyttelyhöpinöistä, on meillä Hertan kanssa liuta muitakin harrastuksia. Aloitettiin mm. agilityn alkeiskurssi ja päästiin rally-tokoryhmään. Hertasta on kouluttajien mukaan tulossa hieno harrastuspiski, ja siltä minustakin tuntuu. Se tekee töitä aina täysillä, ja etenkin agilitystä se on syttynyt huimasti. Rally-tokossa saatiin kehuja perusasennosta, vaikka olin varma että se on varmasti opetettu väärin ja kaikki on pilalla :D Turhaan pelkäsin!

herttakoira

Ajattelin syventyä ainakin agilityyn täällä blogin puolella enemmänkin, kunhan saan kuvattua teille vähän videomatskua meidän treeneistä. Tällä kertaa halusin tulla kertomaan tuosta hienosta showpiskistäni, joka on kahminut palkintoja lähinnä tuolla mätsäripuolella. ;)

Tällä viikolla pyörähdettiin parissa mätsärissä, sillä lauantaina oli pitkästä aikaa luvassa ihan virallinen näyttely. Näyttelyhihna oli pölyttynyt kaapissa Club Showsta saakka, joten oli aikakin käydä vähän treenaamassa kehäkäytöstä. Keskiviikkona 10.8 käytiin Kauhajoella match showssa, jonka järjestelyt ei menneet ihan täysin nappiin. Mätsäri järjestettiin ampumaradalla (en tiennyt ennen kuin ajoin paikalle), ja siellä joku alkoi kesken kehien ammuskelemaan. Onneksi koirani on rohkelikko, eikä välittänyt asiasta. Vähän kyllä itse säikähdin, koska en tiennyt miten Hertta reagoisi. Tuloksena isojen koirien PUN2, mikä oli kiva ylläri. Palkinnot eivät tällä kertaa päätä huimanneet - saatiin hiusharja sekä muutama puruluu, mikä nyt ei ihan vastannut 8e ilmottautumismaksua. Palkintojen takia emme näissä karkeloissa käy, joten mitäs moisesta. Luut on ainakin koiralle maistuneet :)

Torstaina 11.8 lähdettiin extempore Vaasaan mätsäröimään. Olin oikein tyytyväinen Hertan käytökseen, ja hieno esiintyminen palkittiin isojen koirien PUN1 ja lopulta vielä BIS1 -tuloksella. Tuomarit kehuivat Herttaa ja sanoivat että oli kiva katsoa kun koira selvästi nautti esiintymisestä. Myös mulle on tärkeää, että Herttakin nauttii tästä harrastuksesta!

018
Seinäjoki RN 13.8, Hertta 13kk
Lauantaina sitten olikin jo tosi kyseessä. Hertta esiintyi mielestäni hyvin, mutta minulla on edelleenkin vaikeuksia asetella sen etujalkoja. Meidän kehässä oli myös harjoitusarvostelija, joka itseasiassa kävi mulle sanomassa että pitäisi asetella etutassut kunnolla rungon alle. Ero on kyllä valtava, kun kuvia katsoo. En tiedä onko Hertta vielä niin junnumaisen pehmeä, ettei jaksa seistä ryhdikkäästi, vai minkä vuoksi ne etutassut aina valuu pois sieltä rungon alta.

Noh, tuloksena kuitenkin tuttu JUN-EH JUK1. Tuomari Erja Nummi sanoi minulle, että Hertasta on tulossa kaunis koira, ja puutteet jotka sillä nyt ovat, katoavat kyllä iän myötä. Tunnistan arvostelusta täysin koirani, ja toivotaan että se eturinta sieltä vielä tulee, ja sehän vaikuttaa myös etukulmauksiin jonkun verran. Takaliikkeet sillä on tosiaan aika kamalat myös, kun kintereet heiluvat puolelta toiselle. Hertan pää on muutamassa kuukaudessa jo kehittynyt tosi paljon, kun se aikuistuu.

"Oikea tyyppi ja mittasuhteet. Hieno pitkä pää jossa vielä otsaluut korostuvat. Kaula voisi kaartua paremmin. Hyvä selkä, vähän pitkä lanneosa. Hieman luisu lantio. Eturinta vielä puuttuu. Riittävä rintakehän pituus. Niukasti kulmautunut etuosa, paremmin takaa. Sopiva raajaluusto, hienot käpälät. Vapaat sivuliikkeet. Takaliikkeisiin toivoisin vakaammat kintereet. Oikean laatuinen karvapeite. Miellytävä käytös"

Oli kuitenkin mukava kuulla, että Nummi tykkäsi Hertasta, ja etenkin kehui päätä ja ilmettä. Tästä on hyvä jatkaa, ehkä uskaltaudun ilmoittamaan neidin myös Voittajaan ja Winneriin. Se on mulle sellainen näyttely, jonne olen pienestä saakka haaveillut pääseväni :D Hertta menee vielä junioriluokkaankin, ja onneksi tässä on monta kuukautta aikaa kasvaa ja kehittyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti