20.9.2012

Kaksi starttia ja treenit

Sunnuntaina startattiin Seinäjoella LAGUn kisoissa kahden radan verran. Tällä kertaa päätin lähteä ajoissa kotoa ajamaan, ja oltiinkin noin tunti ennen rataantutustumista paikalla. Kisat järjestettiin Törnävän kentällä, jonka vieressä on nätti puistoalue jossa käytiin tekemässä lämmittelyt ihan rauhassa ja fiilisteltiin auringonpaistetta. :)

Tuomarina oli Anne Savioja, joka oli melko tiukka ihanneajoissa. Molemmilla radoilla IA oli 49s, joka oli ainakin meille paha. A-rata vaikutti tosi mukavalta ja meille sopivalta, kun oli paljon suoria juoksupätkiä. Lähdettiin radalle kolmantena, ja olin saanut Nitaan ihan liikaa kierroksia leikittämällä sitä lelulla. Koira ampaisi lähdöstä ihan täysillä matkaan ja jäin auttamattomasti jälkeen. Nita kielsi putken (ohjasin huonosti?) ja seuraavaksi hypyn. Lopulta hyllytettiin rata kun koira hakeutui keppien sijaan puomille. Koko rata oli muutenkin vähän katastrofi, koira ei muistanut ottaa kontakteja ja veti kauniin lentokeinun.. En kuitenkaan jaksanut harmitella, koska yleisfiilis oli niin hyvä, Nitalla oli mielettömän hauskaa ja se teki todella innokkaasti!

B-rata oli melkein tunnin myöhässä, ja koira olikin jo melko kyllästynyt odotteluun. Rata tuntui paljon vaikeammalta, kaikkine kiertoineen ja käännöksineen. Etenkin ihanneaika mietitytti. Alku ei lähtenyt kovin hyvin käyntiin, Nita vain istui paikoillaan kun kutsuin sitä. Lopulta sain koiran hyppäämään, ja kankeasta alusta huolimatta suoritettiin rata ihan hyvällä fiiliksellä puhtaasti loppuun asti. Koira muisti jälleen kontaktit ja suoritti kepit vauhdikkaasti vaikealtakin puolelta. Ikävä kyllä vauhti ei kuitenkaan riittänyt ja yliaikaa oli lähemmäs 10s. Sijoituttiin tällä tuloksella 4/14

Maanantaina käytiin sitten viikottaisissa treeneissä. Koiralla oli älyttömän kivasti energiaa ja se teki todella hyvällä fiiliksellä. Olen itsekin saanut äänensävyä muutettua tsemppaavammaksi, etenkin kun valmentaja siitä koko ajan huomauttelee :D Oon myös oppinut jatkamaan rataa virheestä huolimatta ja palkannut koiraa paljon enemmän kuin ennen. Pitkästä aikaa jäi muutenkin treeneistä tosi hyvä maku suuhun, ehkä me vielä joskus päästään ihanneaikojen alle!


Photobucket

 Rata näytti kutakuinkin tuolta ja tykkäsin siitä paljon. Jätin koiran hieman vinoon 1-hypyn taakse ja menin itse kakkoshypyn taa. Alussa ei ollut mitään ongelmaa. Renkaan jälkeinen takaakierto-hyppy tehtiin pariin otteeseen, valssilla ja persjätöllä. Tällä kertaa koira muisti pysähtyä keinussa, mutta huomasin epävarmuutta. Palkkasin Nitaa muutaman kerran keinulla, ettei sille tule mitään kammoa, kisoissa kun se veti pitkästä aikaa lentokeinun.

12-hypyn takaakierto aiheutti vähän päänvaivaa, kun se oli niin hidas! A-kontaktit neiti otti tosi kivasti. 14-hypyllä tein persjätön, putkella piti ottaa kunnon spurtti että ehdin koiran mukaan. Tuossa 16-hypyllä kokeiltiinkin sitten vähän kaikkea, mutta lopulta parhaaksi todettiin "niisto". Loppuradassa ei ollut mitään sen kummempaa, paitsi että ohjaaja unohti radan... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti