30.10.2012

Haaste

Johanna oli blogissaan haastanut meidät tälläiseen, ja koska kysymykset olivat kivoja päätin haasteen ottaa vastaan! :) Kuvitukseksi saatte kännykkäkuvia instagramin efekteillä höystettyinä, koska mulla ei ollut mitään julkaisemattomia kuvia koneella.

"Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten 11 uutta haastateltavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen."

1. Paras/mieleenpainuvin tuloksesi koiran kanssa esim. näyttelyissä tai kokeissa/jossain muussa harrastuksessa?
Erikoisnäyttelyssä 2010 Nita sai ensimmäisen SERTinsä. Tuomarin mukaan se oli ylivoimaisesti paras narttu ja kehui koiraa vuolaasti. Mä olin ihan mykkä ja otin onnitteluja vastaan. Toinen on tältä kesältä, kun noustiin Nitan kanssa agilityssä kakkosiin. Mä olin vielä monta päivää sen jälkeen ihan innoissani kun mietin sitä meidän nollarataa jolla agilitysert ja menolippu kakkosiin saatiin. Harmi ettei sitä suoritusta videoitu!

Photobucket

2. Arkipäiväsi koiran kanssa, mitä sisältää?
Rippuu hieman päivästä. Jos on ollut sellainen sää ettei koirat ole tarhassa, käytän ne heti herättyä ulkona. Useimmiten kuitenkin ainoastaan Misty on sisällä (vanha rouva ei mene tarhaan sitten millään..) joten käytän sen ulkona jonka jälkeen syödään aamupalaa :D Päivän aikana saatan tehdä jonkun treenin Nitan tai Luken kanssa ja käytän koirat ulkona pissalla jos eivät ole tarhassa. Iltapäivään sisältyy joko vapaana juoksemista pellolla/metsässä (kesällä uimista, talvella jäällä juoksemista) tai sitten hihnalenkki. Kuuden aikaan koirat saa ruuan. Maanantai-illat on pyhitetty agilitylle.. :)

Photobucket

3. Koiran ruokinta: markettiruokaa, kallista kuivamuonaa, barffausta vai jotain muuta? Miksi?
Meillä koirat syövät Jahti & Vahti energianappuloita, lisänä melko usein hirven lihaa. Meillä J&V on koettu toimivaksi ruuaksi. En oikein osaa arvostaa perus markettipöperöitä, mutta toisaalta en ehkä maksaisi kalleimmista eläinkaupan ruuistakaan. Hinta-laatusuhde on ruuassa hyvä. Barffaus on mielenkiintoista, mutta se vaatii paljon tietoa ja aikaa, enkä ole moiseen uskaltanut lähteä. Ehkä joskus, jos vain on mahdollisuuksia. :)

Photobucket

4. Oma rotusi, miksi juuri se?
Tällä hetkellä setterit tuntuu omalta. Haaveissa on punainenkin versio, mutta englanninsetterit on silti se oma juttu. Settereitä meillä on ollut aina, ehkä osaksi siksi. Haluaisin kyllä kokeilla muitakin rotuja. Englanninsetterit on jotenkin humoristisia olentoja, eikä niiden kanssa tule tylsää. Treeneihin täytyy vähän väliä keksiä jotain uutta, ettei setteri kyllästy. Rotu ei ole helpoiten motivoitavissa, ja tuntuu että setteri opettaa enemmän kouluttujalalleen kuin kouluttaja setterilleen. Rodun ulkonäkökin (etenkin käyttölinjaisten!) miellyttää omaa silmää kovasti. Setteri on omalla tavallaan erittäin jalo koira. Tietysti ulkonäköasiat eivät ole niitä tärkeimpiä. Minusta on hienoa että englanninsetteri on perusterve rotu, sekä monipuolinen harrastuskaveri. :)

5. Rotu jota et voisi omistaa ja perustelu sille?
En ole koskaan hirveästi pitänyt seurakoiraroduista. Ne vaikutavat jotenkin tylsiltä, tietysti mielipiteeseen voi vaikuttaa se, etten sellaisten kanssa ole koskaan ollut tekemisissä oikeastaan koskaan. Hoitokoirana mulla oli joskus täysin vapaasti kasvatettu kiinanpalatsikoira joka oli todella diiva! Haluan että koira on kuitenkin aika rohkea, ja sen kanssa voi mennä pitkiäkin lenkkejä. Ulkonäöllisesti mua miellyttää sellaiset perusterverakenteiset koirat, esimerkiksi lyttykuonoiset koirat on ehdoton EI.

Photobucket

6. Keräätkö koirasi jätökset?
Koirat tekee tarpeensä useimmiten tuohon meidän metsään tai sitten kun ovat vapaana metsässä/pellolla juoksemassa joten en koe tarpeelliseksi kerätä jätöksiä. Puistossa ja yleisillä paikoilla kerään aina jätökset. :)

7. Kuinka paljon käytät aikaa turkinhoitoon ja millä tavalla (pesu, föönaus, trimmaus, nyppiminen yms) viikossa, kuukaudessa tai vuodessa?

Pesen nuo yleensä vain silloin kun on tarve, ja syksyisin sitä joutuu tekemään huomattavasti useammin kuin muutoin. Ennen näyttelyä yritän saada jostain käsiini trimmaajan, joka laittaa koiran turkin. Itse hoidan pesut ja sellaiset ennen näyttelyä, ja kuivaan koirat ihan normaalilla hiustenkuivaajalla. Käytössä mulla on karsta, kampa ja harja. Harjailen noita aina silloin tällöin, esim. metsälenkin jälkeen pyrin selvittämään takut että turkki pysyisi hyvässä kunnossa.

Photobucket

8. Onko kilometreillä ja rahalla merkitystä esim. pennun hankinnassa, koiraa astuttaessa tai harrastusmatkoissa?
Täytyy olla järkevä, mutta esimerkiksi pentua hankkiessä raha ei saa missään nimessä olla ensimmäisenä mielessä. Totta kai täytyy osata tehdä budjetti, ja tietää onko koiran pitoon varaa. Mutta en näe järkeä ottaa esim. ilmaiseksi paperitonta koiraa, syynä se ettei ole varaa maksaa montaa sataa euroa rekisteröidystä koirasta. Koiran hinta on kuitenkin vain murto-osa siitä, mitä sen koko elinaikaiset kustannukset ovat. Suomi on kuitenkin melko pieni maa, eikä urostakaan tulisi valita sijainnin perusteella koiraa astuttaessa. 
Harrastusmatkoissa olen itse melko laiska, sillä yksin en jaksa lähteä kovin kauaksi kisaamaan. Onneksi lähellä on kuitenkin paljon toimintaa. Näyttelyissä olen käynyt kauempanakin, sillä rotu sattuu olemaan sellainen että tuomari on katsottava tarkkaan. En vie koiraa lähinäyttelyyn, jos tiedän ettei tuomari arvosta käyttölinjaisia koiria mutta saatan viedä sen kauaksi, jos tiedän että tuomarilta saattaisi irrota hyvä tulos!

10. Onko sinulla lisäksi muita lemmikkejä kuin koiria, mitä?
Ei enää! Vielä vuosi sitten minulla oli kaksi gerbiiliä jotka menehtyivät vanhuuteen. Salaa tahtoisin kissan..

Photobucket

9. Mitkä ovat blogisi yleisimmät aiheet?
Agility, kuvat ja muu höpinäpöpinä :) Minusta on kiva selata vanhoja postauksia ja muistella mitä kaikkea ollaan tehty!

11. Mitä mieltä lähipiirisi on koiraharrastuksestasi?
Koirattomat kaverit ovat usein todenneet että "Aina sä vaan oot kisoissa ja treeneissä", mutta luulen ainakin että ne on ymmärtäneet miten tärkeä harrastus tämä minulle on. Vanhemmatkin ovat koiraihmisiä ja harrastavat niiden kanssa joten sieltä suunnalta harvoin mitään negatiivistä kommenttia tulee.

Photobucket

Kaikki seuraamani koirablogit on jo tämän haasteen saaneet, joten en viitsi kertaalleen sitä kellekään laittaa. :)

1 kommentti: