3.10.2012

Perusharjoituksia ja osteopaattikäynti

Muutamat on kyselleet Lukesta, joten tässä vähän lisää taustatietoja uroksesta :) Luke on siis viralliselta nimeltään  Ørnevatnet's Skywalker. Luke on tuotu Norjasta, eikä koira ole suomen rekisterissä. Jos kuitenkin kiinnostaa, koiranetistä löytyy Luken velipojat Jazzi & Jens.

Luke on todella vilkas ja energinen setteri. Ollaan harjoiteltu ihan perusjuttuja, kuten katsekontaktia. Ensimmäisenä opetin tuolle naksuttimen, sillä itse tykkään käyttää sitä apuvälineenä koulutuksessa. Luke on melko kovapäinen ja kokeilee useasti rajojaan. Sisätiloissa se on kuitenkin tosi kuuliainen ja tottelee ihan hyvin :) Luke on vähän huono keskittymään, ja se haluaa tehdä miljoonaa asiaa samaan aikaan. Ihan niinkuin Nitakin tuon ikäisenä. Ilmoitin koiran agilityn alkeiskurssille, ainakin Nitalle agility auttoi tuohon keskittymisongelmaan tosi hyvin.


luke-2
Luke
Luke on myös tottunut aika hyvin ympäristöön, ja osaa jo rentoutua. Se on ottanut minusta suuren turvan, heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Luke seuraa minua ihan kaikkialle kuin hai laivaa, ja aluksi se itki perääni kun menin esimerkiksi vessaan tai suihkuun. Nyt se on onneksi lopettanut itkut, ja odottaa kiltisti oven takana. Maanantaina uros jäi itkemään perääni kun lähdettiin Nitan kanssa agilityyn. Tiistaina se jo oli ottanut lähtöni rauhallisemmin ja tehny tuttavuutta muiden perheen ihmisten kanssa. Toivottavasti Luke on tajunnut että tulen kyllä takaisin aikanaan.

Nitapenkill
Nita the koirapuistovahti :D
Tänään totutin Lukea myös tarhaan, sillä meillä koirat on päivisin häkeissä. Siellä ne viihtyvät hyvin työpäivän ajan, kun saa seurata naapuruston elämää. Luke vietti häkissä noin kolme tuntia melko äänekkäästi. Hain sen pois vasta kun oli hiljaa, ja lähdettiin 3km hihnalenkille! Luke käyttäytyi hihnassa huomattavasti paremmin kuin aikaisemmin, vaikka kyllä se vieläkin kiskoi. Tällä kertaa sillä oli kuitenkin korvatin mukana ja sain siihen kivasti kontaktin. :)

nitajapallo2-1
Nita
Tiistaina oli Nitalla jälleen osteopaattikäynti. Neiti ei ole oireillut oikeastaan yhtään, ainakin treeneissä ja kisoissa se on tehny hyvin ja mielellään. Olen kuitenkin huomannut sen kirputtavan kylkeä sekä säärtä. Samoista selän viimeisistä nikamoista löytyi taas lukot ja alettiinkin pohtia mistä se voisi johtua. Lähetin osteopaatille samana päivänä Nitan kahden vuoden takaiset lonkkakuvat joista näkyy myös selkä.  Kuvasta näkyy että kaksi viimeistä lannenikamaa siirtyvät hieman, joten todennäköisesti rakenteessa on syy lukkiutumiseen sekä kirputtamiseen. Saadaan jatkaa kyllä agilityä ihan normaalisti niin kauan kun koira tekee mielellään, kunhan selkää hoidetaan. Selkä pitäisi myös kuvata, jos jotain häikkää tulee. :)

Nita-4
Nita
Mulla oli autossa mukana myös Luke, sillä tulomatkalla pysähdyttiin vielä Kurikkaan koirapuistoon. 20 minuuttia tuo juoksi ihan täysillä ympäri puistoa, ennenkuin ehti kuuntelemaan minua. Harjoiteltiin luoksetuloa, palkkasin koiran aina kun kävi luonani. Postauksen kuvat on eilen koirapuistosta otettu! Kuvat löytyy suurempina ja parempilaatuisena kuvagalleriasta, jos jotakuta kiinnostaa :)

3 kommenttia:

 1. Moi! Kysyisin tuosta ostepatiasta.. Ollaan vasta vähän aikaa sitten muutettu alueelle ja osteopaattia ei olla tältä alueelta vielä löydetty. Eli siis missä te käytte?

  VastaaPoista
 2. comas/ Mä käyn Kauhavalla, TMI Terveystassussa. Löytyy ainakin facebookista. :) Taitaa olla ainut tällä alueella, seuraava tyyliin tampereella.. Jaana on tosi arvostettu osteopaatti tällä suunnalla.

  VastaaPoista
 3. Oi ompa ihana blogi! Jään seurailemaan:)

  http://dreamingisbelieving-rosa.blogspot.fi/

  http://livelauhglove.blogspot.fi/

  VastaaPoista