15.4.2015

11 kysymyksen haaste

Team Frihetawa blogia päivittävä Mira haastoi minut tälläiseen 11 kysymyksen haasteeseen. Kiitos siitä! Idea on yksinkertainen: tarkoitus on vastata haastajan laatimiin 11 kysymykseen, sen jälkeen itse keksiä uudet kysymykset ja haastaa muita bloggaajia mukaan.

 photo moonuskapieni_zpsinqhor9q.jpg

1. Missä asioissa toivoisit kehittyväsi koiranomistajana?
Mun pitäisi luottaa enemmän itseeni. En tiedä miksi epäilen omia taitojani, kun kokemusta ja tietoakin löytyy. Tottakai uutta opittavaa löytyy aina.

2. Onko koirasi karannut koskaan?
Voi kyllä. Nita oli vuosi sitten syksyllä ihan mahdoton ja haki huomiota karkailulla. Se vaan juoksenteli ympäri kylää eikä antanut ottaa kiinni. Nyt se on onneksi rauhoittunut.

3. Rotusi hyvät & huonot puolet?
Huonoin puoli on ehdottomasti rodun jakautuminen kahtia (Showlinjaiset/metsästyslinjaiset). Hyviä puolia onkin sitten loputtomiin. Tärkeimpiä on kuitenkin varmaan että rotu on melko terve. Tykkään älyttömästi setterin perusolemuksesta/luonteesta sekä siitä että niiden kanssa voi myös harrastaa kaikenlaista.

4. Tarina koirasi nimen takana?
En olisi varmaan koskaan antanut koiran nimeksi Nita :D Se on mun mielestä vähän tylsähkö ja tavallinen. Viralliselta nimeltään se on Sänkipellon Nita, joten se tulee suoraan siitä. Koska koira jäi meille vasta 9-viikkoisena ja kaikki olivat kutsuneet sitä Nitaksi, ei kukaan suostunut enää muuttamaan kutsumanimeä.

Tähän voisin kertoa vähän hienomman tarinankin! Vuonna 2000, kun meille oli tulossa ensimmäinen englanninsetteri, kysyi iskä multa nimiehdotuksia. Olin silloin ihan jäätävä Pokemonfani, joten selattiin yhdessä läpi sarjan hahmojen nimiä. Lopulta päädyttiin Pokemonkouluttaja Mistyn nimeen.

 photo viikkohaastepieni_zpsbmm1nx2d.jpg

5. Onko koirasi "jalostuskelpoinen"?
Nita on kaikin puolin hieno ja jalostuskelpoinen koira, ja sillä on jo upea pentue. Nyt kun selvisi PRA-rcd4, ei mielestäni ole järkevää käyttää koiraa jalostukseen. Se on harmi, sillä olen aina pitänyt Nitan luonteesta ja ulkonäöstä. Sillä on myös hyvät metsästysominaisuudet, jotka näkyivät viime syksynä sen ensimmäisten pentujen koekoitoksien tuloksissa.

6. Saitko itse valita pennun pentueesta? Millä perusteilla valitsit?
Tavallaan. Nita syntyi Mistyn toiseen pentueeseen ainoana lemon belton narttuna. Rakastuin siihen tietysti jo synnytyksessä. Mitä enemmän se kasvoi, sitä enemmän mä ihastuin. Koiran ei tosin edes pitänyt jäädä meille. Nita ei kuitenkaan löytänyt sopivaa kotia vielä 9-viikkoisenakaan ja silloin totesin ettei sitä enää saa viedä mun luota pois. En tiedä, kumpi loppupeleissä valitsi kumman. Nita nukkui mun vieressä käytännössä 5-viikkoisesta saakka...

7. Mikä on maksimi koiramäärä itsellesi omistaa?
Hankala vastata :D Olen elänyt viiden koiran kanssa, mutta niitä oli kolme ihmistä hoitamassa. Veikkaisin että kaksi on aika ideaali määrä minulle, sillä haluan ehtiä panostamaan kaikkiin koiriin. Uskon myös, että meidän taloudessa toinen osapuoli ei innostuisi ideasta hankkia monta koiraa.

8. Mitä mieltä olet koiranäyttelyistä?
Itse tykkään käydä koiranäyttelyissä! Toki näyttelyillä on omat varjopuolensa, jotka ohjaavat jalostusta huonoon suuntaan. Kun on maalaisjärkeä mukana, on harrastus kuitenkin tosi hieno.

Itseäni eniten harmittaa negatiivinen asenne jota olen joskus näyttelyissä kohdannut. Suurin syy siihen on kuitenkin aina ollut se, että rotu on jakautunut kahtia. Kommentit ovat olleet luokkaa "Siis toi ei oo oikeesti englanninsetteri, niiden pitää näyttää tältä. Toi on semmonen mettäläinen". En jaksa ottaa tuollaisia kommentteja vakavasti, sillä itse tiedän kyllä miltä koirani näyttää. Ja monen tuomarinkin mielestä se on näyttänyt ihan englanninsetteriltä, kun tuloksia katsoo :D

9. Mitä koirasi syövät?
Jahti & vahtia. Energiaa metsästyskaudella ja kanariisiä muuna aikana.

10. Suosikkiväritys koirasi rodussa?
Lemon belton, eli ruskeavalkoiset  

11. Mitä harrastatte?
Tällä hetkellä ei harrasteta enää mitään. Nitan kanssa kilpailtiin agilityssä 2-luokassa, mutta se harrastus on tullut tiensä päähän. Syksyisin toki koirat pääsevät metsästämään, mutta Nita ei ole osallistunut kokeisiin moneen vuoteen.

 photo viikkohaastepusuttelu2_zpsdwrwrb89.jpg

Minun kysymykset:
1. Oletko jo omistunut "elämäsi koiran" ?
2. Haaveiletko salaa jostain koiraharrastuksesta, mutta et uskalla kokeilla?
3. Mitkä ovat parhaat puolesi koiranomistajana?
4. Oletko joskus ottanut koiran lyhyellä varoitusajalla?
5. Mitä koiramaista hetkeä muistelet vielä kiikkustuolissakin?
6. Mietitkö koskaan, millaista olisi koiraton elämä?
7. Olisiko sinusta kasvattajaksi?
8. Oletko pitänyt koirista koko elämäsi, vai tykästyitkö koiriin vasta myöhemmällä iällä?
9. Miten läheisesi suhtautuvat koiraharrastukseesi?
10. Minkä rotuisesta koirasta haaveilet, mutta et sellaista voi hankkia?
11. Kuka/Mikä on vaikuttanut eniten koulutustapoihisi?

Haastan: Setterit vauhdissa ja Sekametelisoppa, En keksinyt montaa haastettavaa, sillä melkein kaikki ovat tämän jo tehneet..

3 kommenttia: