4.10.2015

Eläintenpäivän viettoa

Tämä päivä vietettiin pellon reunassa Kultamaljan ja Derbyn finaalia seuraten. Kultamaljassa ei tänä vuonna kilpaillut isäni kasvatteja, eli sen suhteen ei tarvinnut jännittää.

Derby-kilpailu on nuorten kanakoirien kenttäkoe, johon saa osallistua sinä vuonna kaksi vuotta täyttävät koirat. Sänkipellon R-pentueella (Nita x Hangman's Grave Digger) oli siis osallistumisoikeus tämän vuoden kilpailuun. Osallistujia Derbyssä oli yhteensä noin 40, niistä viisi oli Nitan jälkeläisiä. :)

Alkukarsinnat kisailtiin lauantaina, ja sieltä valittiin yhdeksän koiraa sunnuntain finaaliin. Finaalipaikan itselleen lunastivat Romina, Rocky, Rasputin sekä Riesa. Aamupäivällä ei juuri mitään tapahtunut, ja osa porukasta oli pakko pudottaa pelistä pois. Romppu ja Riesa käteltiin kilpailusta pois, mutta jäätiin vielä jännityksellä seuraamaan iltapäivää, kun mukana oli vielä kaksi ärrää.

derby
Oik. DV-15 Sänkipellon Rasputin ja Jari Karppinen ja vas. Sänkipellon Rocky sekä Jukka Paavola. Keskellä tyytyväinen kasvattaja ;)
Ja niin viimeisessä erässä veljekset Rasputin ja Rocky kilpailivat linnuista. Rasputin oli nopeampi, ohjaaja sai toimintaluvan. Linnut nousivat ilmaan ja koiran yli ammuttiin laukaus. Tällä Rasse ja omistajansa ansaitsivat Derby 2015 -kilpailun voiton. Lisäksi velipoika Rockykin sijoittui kolmanneksi! Mahtavia ärriä, kyllä niistä saa olla ylpeä! Vaikka olenkin lähinnä toimittanut kenneltytön virkaa niiden pentuajan. Paijannut ja vältellyt naskalihampaita. :D

Nitaa vähän harmitti, kun muut saivat juosta pellolla ja se joutui istumaan autossa. Hertta vaan veteli sikeitä eikä maailmanmenosta tiennyt paljoakaan. Välillä se kävi aiheuttamassa kanssaihmisiin pentukuumetta söpöilemällä. Vitsit että mulla on vieraskorea pentu, ei hammastellut ketään! Ja kotona se on taas tuhmaillut koko illan. Höpsö pieni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti