24.4.2016

Ruovesi RN 2016

Tänään vietettiin näyttelypäivää Ruovedellä. Aamu näytti aurinkoiselta ja lämpimältä, mutta matkalla jo alkoi satamaan lunta. Jossain vaiheessa alkoi sataa myös rakeita, mutta säilyttiin kuitenkin kuivana.

Esitin ensin aamulla äitini koiran Tuulin. Englanninsettereitä oli ilmoitettu paikalle huimat 13, jonka vuoksi odotukset eivät olleet suuret. Tuuli esiintyi kivasti, ja pysyi tiukasti paikallaan kun tuomari tutki. Huomasin kyllä että sitä jännitti, mutta hyvin kesti koko tilanteen. Tuomarina oli Raimo Louhio.

tuulieh

"2v. narttu, joka erittäin hyvää tyyppiä. Päässä otsapenkereen tulisi olla selvempi. Kallo on taakse luisu. Hyvä kaula, selkä ja häntä. Rintakehä saisi olla pidempi, leveys riittää. Edessä tulisi olla voimakkaammat kulmaukset. Liikkuu hyvin. Hyvä turkki."  AVO-EH AVK3

Irlanninsettereitä oli näyttelyyn ilmoitettu vain kahdeksaan (!!) kappaletta. Hertan suhteen mun odotukset oli jotenkin ihan nollassa, kun Vaasa KV arvostelu oli mitä oli. Myös toinen junnuluokan narttu oli lähes vuoden vanhempi kuin Hertta. Pieni punaiseni esiintyi oikein kauniisti, malttoi seisoa ja ravasi tosi hyvin. Vähän teki mieli loikata, mutta jaksoi silti ravata.

herttaeri

"9kk vanha. Oikeat mittasuhteet. Hyvä narttumainen pää. Saksipurenta. Kaunis kaula ja ylälinja. Rintakehä riittävä ikäisekseen. Hyvät kulmaukset. Liikkuu hyvin. Tarvitsee aikaa kehittyäkseen" JUN-ERI JUK1

Olin niin yllättynyt, kun kehäsihteeri näytti punaista lappua ja sanoi että erinomainen. Siis TÄH? Omat odotukset oli suurinpiirtein jossain hyvässä. Sitten kilpailuluokassa tuomari vielä osoitti meidät ensimmäiselle sijalle, enkä olisi voinut olla iloisempi! Mun mielestä arvostelu on ihan Hertan näköinen, ja Vaasasta mieltäni kalvamaan jäänyt arvostelu on nyt unohdettu. :) SA:ta tuomari Irina Poletaeva ei ymmärrettävästi antanut, sillä Hertta on kuintekin vielä niin pentumainen.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa seuraaviin näyttelyihin. :) Hertta vaan on niin paras!

2 kommenttia: