11.8.2012

Lapua RN

Tänään pyörähdettiin Nitan kanssa pitkästä aikaa virallisessa näyttelyssä! Olin ilmoittautunut näyttelyyn kesäkuun lopussa, ja aloinkin viikolla ihmettelemään kun lappuja ja aikatauluja ei kuulunut. Soittelin järjestäjille ja Nitan tietoja ei ollut tullut perille. Onneksi päästiin kuitenkin mukaan näyttelyyn, kun todisteena oli maksukuitti.

Tuomarina oli melko uusi Joanna Pronin, enkä oikeastaan yhtään tiennyt mitä odottaa häneltä. Englanninsettereitä oli Nitan lisäksi ilmoitettu kolme, ja ensimmäisenä kehään menikin isän kasvatti Sänkipellon Otto. Otto sai ERIn ja oli luokkansa paras, mutta jäi ilman SA:ta. Samalla kun seurasin heidän kehää, virittelin hieman Nitaa. Neiti tarjosi tyylikkäästi seisomisen sijaan peruuttelua (huomaa mitä ollaan viimeaikoina harjoiteltu.. :D). Kehässä se kuitenkin juoksi todella nätisti ja malttoi seisoa. Tuomari totesikin heti kättelyssä "Olisin antanut tälle kaiken mahdollisen jos se olisi muutaman sentin korkeampi. Tykkään todella kovasti tästä tyypistä"

Avoimen luokan narttuja oli yhteensä kaksi. Ainoastaan Nita sai ERIn ja näinollen sijoittui luokkansa ensimmäiseksi ja se SA jäi saamatta koon vuoksi. Tuomari mittasi Nitan 56cm korkeaksi, ja harmittelin kun koira ei seissyt kauhean ryhdikkäästi (jännittää mittaamista).

Arvostelu:
"Erinomaista tyyppiä, oikeat mittasuhteet. Pienikokoinen. Kaunis pää. Hyvä kaula ja ylälinja, riittävä eturinta, hyvä rintakehä, lanne. Hieman luisu lantio. Riittävät etukulmaukset. Hyvät takana. Liikkuu hyvin, takaa hieman ahtaasti. Oikea karvanlaatu, miellyttävä käytös" AVO-ERI 1

Kuvat (c) Taija Linna

nitaaa4

nitaaa2-1

nitaaa1
Odottelua :)


nitaaa7
Poseeraus näyttelyn jälkeen

3 kommenttia: