11.11.2015

Viikonloppureissussa

Perjantaina pakattiin auto ja suunnattiin nokka kohti Vuokatista vuokrattua mökkiä. Nita jäi hoitoon vanhempieni luokse, sillä mökille oli tulossa myös iäkäs ja sokea lancashire heeleruros Saku. Nita ei ole erityisen sosiaalinen tuntemattomia koiria kohtaan, enkä halunnut viettää viikonloppua stressaten koirien erottelusta.

lancashire heeler Saku
lancashire heeler Saku
Matka oli pitkä ja puuduttava, mutta Hertta jaksoi hienosti nukkua autossa. Perillä koirat tutustuivat ihan hyvin toisiinsa, sokea Saku tietenkin pienellä varauksella. Ihmisten turha häslääminen ja väliinmeno aiheutti turhia ärähdyksiä, vaikka yritin ohjeistaa parhaani mukaan. Hertta kuitenkin nopeasti ymmärsi, ettei vanhan herran ympärillä kannata pörrätä koko ajan.

Lauantaina ajettiin heti aamusta Kajaaniin, jonne oltiin sovittu treffit Hertan veljen Lennin kanssa. Pennut riehuivat ja juoksentelivat vuorotellen toistensa perässä. Koirat viihtyivät, vaikka sää olikin märkä ja kolea. Leikkimisen jälkeen Hertta kiipesi ensimmäistä kertaa ihan itse autoon - taisi olla sen verran väsynyt ja kylmissään.

Irlanninsetteri pennut Hertta ja Lenni
Hertta ja Lenni
Irlanninsetteri pennut Hertta ja Lenni
Hertta ja Lenni
Pennun kanssa reissaaminen on kyllä melko raskasta ja sressaavaa, etenkin kun kaikki mökkeilijät eivät tajunneet nostaa tavaroitaan ylös. Lähes koko ajan Hertalla oli jotain ylimääräistä suussaan ja oli ikävä kieltää, kun eihän pentu tajunnut ettei lattialla lojuvat tavarat ole leluja. Kuvasaldo jäi aika heikoksi koska ulkona satoi oikeasti koko ajan. Kävimme lauantaina kylpylässä ja vein Hertan siksi aikaa autoon nukkumaan. Pentu ei osannut rauhoittua mökissä, koska siellä oli paljon sille tuntemattomia ihmisiä. Väsymys alkoi paistaa kiukutteluna, ja autoon Hertta sammui kuin saunalyhty. Parin tunnin unien jälkeen koira oli taas reipas ja iloinen itsensä.

Irlanninsetteri Hertta 16 vkoa
Hertta 16 viikkoisena
Sunnuntaina onneksi päästiin melko aikaisin kotiin ja saatiin Nitakin tänne. Hertta oli niin onnellinen kaverin jälleennäkemisestä, että tirautti melkoiset ilopissat ympäri eteistä :D

4 kommenttia:

 1. Oispa ollut mukava nähdä, Vuokattiin ei ois ollu matkaa kuin tunnin verran! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä vielä mietin että ketäs tuttuja siellä suunnalla asuu! Olisi ollut kyllä mukava nähdä, me lähinnä löhöiltiin pienessä mökissä kurjan sään vuoksi ja kaivattiin aktiviteetteja.

   Poista
 2. Kylläpä on nätti pentunen <3

  VastaaPoista