29.11.2015

Minijoulukalenteri luukku 1.

Olisin kovasti halunnut tehdä tänän vuonna blogiin joulukalenterin, mutta oli pakko myöntää itselleni ettei aika yksinkertaisesti riitä. Koulu ja työt vievät ison osan päivästä, ja lisäksi kouluhommia pitää jatkaa vielä kotonakin (BUU). Vapaa-aika taas menee koirien kanssa harrastamiseen ja muuten vaan hengaamiseen. Onneksi joulukiireiden jälkeen taas helpottaa :)

Ajattelin kuitenkin kokeilla kalenteria vähän pienemmässä mittakaavassa, eli postaan aina adventtisunnuntaisin jonkun jouluteemaan sopivan postauksen - koiramaisella höysteellä tietenkin. Koska tänään, 29.11, vietetään ensimmäistä adventtisunnuntaita, on ensimmäisen postauksen vuoro. Halusin vilauttaa teille vähän minun ja koirien joululahjatoiveita.

Vaikka koirat eivät tietenkään ymmärrä lahjojen päälle, on niille kiva laittaa vaikka herkkuja tai lelu lahjapaperiin. Saavat sitten itse avata lahjat - Nita tuntuu ainakin siitä tykkäävän. Suurin osa näistä toiveista kuitenkin miellyttää lähinnä kaksijalkaisia.

joululahjatoiveet2015

Herkut ja lelut - Koirat saavat itse avata paketit jouluaattona. Ajattelin ostaa molemmille jotkut herkulliset luut ja ainakin Hertalle jonkun uuden lelun. Hööksin pinkki otus on hauskan näköinen, ja varmasti olisi koirien mieleen.

Kevythäkki - Nykyisessä kevarissa on Mistyn mentävä reikä, ja häkki on vaan kotona nukkumiskäytössä. Siellä ei saa enää setteriä pysymään sisällä, ja metallihäkin raahaaminen näyttelyissä on vaivalloista, Pinkki väri olisi hihnan toiselle päälle mieleinen!

Kestävät nahkahihnat - Veronpalautukset kilahtavat pian tilille, ja olen pitkään haaveillut kunnollisista nahkahihnoista koirille. Tämä lahja olisi vähän niinkuin itseltä itselle :D Mustin & Mirrin feel hihnat ovat käteen mukavat, mutta täytyy vielä tarkastella muita vaihtoehtoja.

Talvikengät - Multa löytyy lähes säähän kuin säähän sopivat ulkoiluvermeet, mutta talvikenkien mentävä aukko pitäisi vielä täyttää. Kangaskengillä talsiminen ei koirien kanssa tule oikein kuuloon, sillä ne kastuvat todella nopeasti. Tämän tyyliset vedenpitävät ja lämpimät talvikengät olisivat varmasti hyvät koirien kanssa ulkoiluun.

Lisäsalama - Talvella on aika hankalaa kuvata ulkona, etenkin kun valoisaa aikaa on niin vähän. Hertastakin olisi niin kiva saada talteen kuvia eri kasvuvaiheista. Lisäsalama on ollut hankintalistalla ikuisuuden, ja olen päässyt jopa kokeilemaan tätä Nissin Di600 salamavaloa. Se riittäisi meikäläisen tarpeisiin.

Actionkamera - Olen pyöritellyt päässäni ajatusta actionkamerasta. Se olisi näppärä koirien videokuvaamiseen. Myös kesällä ulkomailla mulla oli kova tarve helposti mukana kulkevalle kameralle. Järjestelmäkameraa ei viitsi kaikkialle roudata ja puhelimeni kamera on surrrrkea.

Kirjat -  Näitä en kuvaan laittanut. Tykkään lukea, ja kirjat ovat aina tervetulleita lahjoja. Esimerkiki Salme Mujusen tie tottelevaisuusvalioksi tai Koiran rakenne, laaja oppimäärä olisivat mieluista luettavaa. Sofi Oksasen kirjoja löytyy omasta hyllystä jo monta, ja uusin Norma olisi mukava päästä myös lukemaan.

Tässä nyt oli jo aika monta hintavahkoakin asiaa, enkä tietenkään odota saavani kaikkea. Tykkään enemmän käytännöllisistä lahjoista, jotka tulevat oikeasti tarpeeseen. Näiden lisäksi tietysti villasukat on yksi parhaista lahjoista, koska niitä tarvitsee aina! Ja Hertta on innostunut villasukkien tuunaamisessa...

4 kommenttia:

  1. Mulla olis kans tarvetta pienemmälle kameralle, mielellään sellaiselle millä sais myös järkkärilaatuisia kuvia. Oon miettinyt penin ostamista, mutta saa nähdä raaskiiko.
    Kyl mäki annan koirille jotkut namit lahjapaperiin käärittynä.:D Ainaki Kille tykkää niistä tosi paljon.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minijärkkäri olisi ihan unelma, mutta tavallaan tuntuisi hassulta hankkia sellainen kun on kunnon järjestelmäkamera ja siihen hyviä objektiiveja. :D Saas nähdä tajuaako Hertta miten paketit avataan, kun on sen eka joulu!

      Poista
  2. Kivoja toiveita! Voin sanoa, että ainakin ite oon jäänyt GoPro:hon koukkuun just sen takia, että sitä on niin helppo kuskata missä vaan (itellä ollut mm. ulkomaanmatkoilla riippuliidossa, sukeltelussa, kurakeleillä lenkeillä jne.) eli se todellakin kestää menoa sekä meininkiä! Eikä laatukaan nyt ihan huonoimmasta päästä ole :P Kätevä kapistus siis!

    Ja mäkin oon miettinyt talvikenkiä lenkkeilyyn. Nyt mulla on maihareita parit, mutta ne on jotenkin liian löysät ja inhottavat kävellä pitkiä matkoja. Oon ite katellut Icebugeja, mut en oo malttanut vielä ostaa. Nastakengät vois olla nimittäin ihan jees tuolla liukkailla...:-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gopro on aika hintava vehje, mutta uskon että joku halvempikin actionkamera olisi mulle riittävä! Mutta vaikuttaa kyllä niin näppärältä vehkeeltä.

      Kunnolliset talvikengät on parhautta. Multa löytyy kyllä goretex vaelluskengät, mutta ne on talviaikaan liian kylmät, ainakin tälläiselle vilukissalle :D Uggit ja muut on ihanan lämpimät, mutta ne kastuu niin nopeasti. Nastakengät on mullakin pyörinyt mielessä - Nita ei koskaan vedä hihnassa ja sen kanssa pärjää kelillä kun kelillä. Hertta tekee vielä melkoisia yllätyshyökkäyksiä, ja ei auta muutakuin luistella perässä :D

      Poista