31.7.2011

Agilitykisat Vaasassa

Tänään me sitten startattiin ensimmäistä kertaa virallisissa kisoissa Vaasassa. Tuomarina oli Mika Moilanen jonka radat oli kyllä ihan älyttömän kivoja minusta.

Kun maksit kutsuttiin rataantutustumiseen, vatsa varmaan vääntyi solmuun siitä jännityksestä. Rata oli onneksi helppo muistaa. Koirakoita makseissa oli yhteensä yhdeksän, ja me oltiin toiseksi viimeisenä. Pian mä olinkin jo istuttamassa koiraa ensimmäisellä esteelle... Rata meni kaikenkaikkiaan puhtaasti, ainut virhe tuli muurilta jossa irtoanainen osa putosi maahan. Ilmeisesti Nitan takajalat osui ja siitä tuli sitten vitonen. Mutta oon ihan supertyytyväinen! Mulla ei ollu oikein mitään odotuksia.

Radan ihanneaika oli 58 sekuntia, meidän suoritus kesti 49,81sek. Sijoituttiin kolmanneksi, ja tuomari mulle sanoi kätellessä "Ei hullummin ekoiksi kisoiksi" No ei tosiaan! :D Alla videopätkä meidän suorituksesta, kiitos kuvaamisesta Emmalle! Kuumuus taisi verottaa nopeutta.



Photobucket

Photobucket
Ratapiirros

30.7.2011

Marja-Liisa Mäenpään koulutus ja perjantain treeni

Keskiviikkona lähdettiin Nitan kanssa Teuvalle, Marja-Liisa Mäenpään koulutukseen joka kesti n. puolitoista tuntia kun ryhmässä oli pari muutakin koirakkoa. Ensin tutustuttiin rataan ja käytiin läpi joku miljoona eri ohjaustekniikkaa ja kuviota, sitten kokeiltiin käytännössä. Kaikille oli varattu 20min aikaa radalle, joka tehtiin 10min kerralla vähän turhan lämpimän ilman takia.

Nita oli aika super. Mä en jaksa raapustaa niitä kaikkia kuvioita koska se on vähän hankalaa tekstin välityksellä. Mutta mä sain kurssista niin paljon irti, mun piti mm. ohjata koiraa sanomatta sille sanaakaan ja se meni oikeasti paremmin! Pystyi keskittymään jotenkin siihen oman kehon hallintaan paljon enemmän ja sai koiran haluamilleen esteilleen. Nita aiheutti myös hilpeyttä lähtemällä 14 hypyltä suoraan 19 PERHOSEN perässä. Ja nielaisi vielä sen vauhdista, samalla kun suoritti tyytyväisenä väärää estettä :D...

Photobucket


Perjantaina pidettiin yhteistreenit parin muun koirakon kanssa jotka on olleet samassa agilityryhmässä tämän kesän. Anni toi meille ratapiirrustuksen, jota on tehnyt joskus jollain kurssilla. Tuossa ei oo varmaan puoliakaan radasta, mutta tehtiin se kuuman ilman kanssa kahdessa osassa ja hiottiin ihan rauhassa tiukkoja kuvioita. Ehdottomasti vaikeinta oli kuitenkin saada Nita menemään putkeen, kun se oli päättänyt suorittaa puomin.. tätä se kontaktien harjoittelu ilmeisesti teettää. :D Mutta vein palkan suosiolla putken päähän odottamaan ja johan alkoi irtoamaan! Pitää kyllä saada sille nyt selkeästi opetettua putken ja puomin erot, onneksi tuollaisia kohtia (putken ja puomin päät ihan vierekkäin) ei vielä ykkösissä pitäisi olla, eikä edes välttämättä vielä kakkosissakaan.

Tehtiin myös toinen osa radasta, esteet oli kuitenkin samoilla kohdilla, mutta se jatkui kuitenkin tuosta viimeisestä putkesta hypyille. Oli oikein mukavaa treeniä, ja saatiin kovasti kehuja. :)

Photobucket

Huomenna me sitten startataan ihan virallisissa, ja mun vatsa tuntuu vääntyvän solmuun kun mä edes ajattelen koko kisatilannetta. Odotuksia mulla ei juuri ole, onhan tämä eka startti mutta kokemusta me lähdetään lähinnä hakemaan..

..vaikka ilmoitin neidin kyllä jo Kokkolaan hyppyradallekkin, iik.

25.7.2011

Huipputreenit

Photobucket

Tänään liideltiin treeneissä tuollasta rataa. (Noi välimatkat kyllä taitaa pissiä aika huolella :D). Meillä ei ollut vaikeuksia oikestaan missään kohtaa, ja saatiin kehuja. Jäi niiin hyvä fiilis treeneistä! Nita kuunteli koko ajan, se teki täysillä ja mä oon saanut omaan ohjaukseeni enemmän vauhtia koska oon varmempi, enkä vaan jarruttele koiraa koko ajan. Ja tuntuu että sujuu paremmin nyt kun oon keskittynyt vaan yhteen koiraan.

Meidän ohjatut treenit on perustuneet aikapaljon ohjaustekniikoihin, ja tutustutaan aina huolella ratoihin, mietitään eri tapoja ohjata radalla ja kouluttajan kanssa mietitään aina että miten oman koiran kanssa olisi paras tapa suorittaam se. Oon kyllä niiiin hurjasti tykännyt tästä kurssista! Huomaan että oon ite oppinu paljon Nitasta, ja osaan omasta mielestä aika hyvin miettiä parhaat tavat ohjata Nitaa. Sunnuntaina kai startataan ekoissa virallisissa hyvällä mielellä...? Toivottavasti! Keskiviikkona vielä treenit.

Jäi vaan niiin hyvä fiilis että oli pakko kirjottaa merkintä, vaikka en tiedä kiinnostaako porukkaa hirveästi lukea näitä agilityjuttuja, mutta kirjoittelen niitä lähinnä siksi, että täältä on hyvä aina katsoa mitä ollaan treenailtu, miten ollaan kehitytty ja mikä fiilis treeneistä on jäänyt.

Treenien jälkeen haettiin loputkin laumasta ja hurautettiin uimaan koska päivä oli vaihteeksi melko lämmin. Kamerakin oli mukana niin heitän loppuun parit kuvatukset :P

Photobucket
Max

Photobucket
Moona

Photobucket
än, yy, tee...

Photobucket
nyt ! Nitan uimahyppy part. 4521

18.7.2011

Toivepostaus: Moona

Photobucket
Moona auringonlaskussa kesällä 2011

Moona on Mistyn ensimmäisestä pentueesta, joka syntyi 31.3.2004. Moonaa on pennusta asti kutsuttu myös nimellä Hömppäkaisa, ja siitä on vääntynyt monta erilaista versiota kuten hömppis, hömppäleena, hömppäkaisanen... Mä en edes tiedä oikein mistä se tuli, mutta Moona on aina välillä vähän yksinkertainen ja sellainen.. hölmö :D Viralliselta nimeltäänkin neiti on ihan vaan Moona, koska kasvattajanimeä isällä ei vielä silloin ollut.

Luonteeltaan neiti on aika rauhallinen, mutta tarvittaessa myös vauhtia löytyy ja toisinaan Moona käyttäytyy diivan elkein. Siitä rauhallisuudesta tai diivailusta ei ole kuitenkaan tietoakaan maastoon mentäessä, vaikka sataisi vettä ja pitää juosta mutaisella pellolla. Se osaa myös olla melkoinen draamaqueen, esimerkiksi harjatessa tai kynsiä leikatessa. Jos ei huvita niin sitten kiljutaan.
Moona tulee aika hyvin toimeen muiden koirien kanssa, ja esimerkiksi leireillä on ollut sen kanssa helppo olla.

Photobucket
Epävirallisissa agilitykisoissa loppukesästä 2010

Moonan kanssa ollaan harrastettu agilityä joku neljä tai viisi vuotta. Moona on ollut tosi hyvä koira aloittelevalle ohjaajalle siinä mielessä, että se kysyy tosi paljon ohjaajalta ja kuuntelee mitä sille sanoo. Tosin ratojen nopeus kyllä riippuu ihan siitä miten nopeasti mä juoksen... :D Moona on myös minusta nopea oppimaan. Virallisia startteja meillä on takana kuitenkin vain kaksi, enkä ajatellut sitä enää ilmoittaakaan, mutta epävirallisissa käytiin viimekesänä parikin kertaa.

Photobucket
Moona ja pennut kesällä 2010

Viimekesänä me jouduttiin kuitenkin pitämään agilitystä taukoa noiden yhdeksän englanninsetterin alun takia. Moonan ja Fougan pennut syntyivät äitienpäivänä 9.5.2010. Moona oli oikein hyvä äiti, ja jaksoi hoitaa noinkin suurta laumaa kunnialla vaikka aluksi pelättiin ettei maitoa riitä kaikille tarpeeksi. Pennut kuitenkin kaikki kasvoivat oikein hyvin ja tasaisesti, ja ovat nyt reilu vuoden ikäisiä.

Photobucket
Englannisettereiden rotumestaruuskilpailu 2010

Viimesyksynä Moona tykitti myös kenttäkokeissa, napaten kaksi AVO2 tulosta ja sijoittui englanninsettereiden rotumestaruuskilpailussa toiseksi. Moona valittiin myös edustamaan suomen joukkueseen englanninsettereiden pohjoismaiden väliseen maaotteluun joka käydään tulevana syksynä Ruotsissa.

Photobucket
Erikoisnäyttely 2006

Näyttelypuolellakin Moona on pärjännyt ihan kivasti. Se olisi varmaan valio jos oltaisiin jaksettu sitä kiikuttaa enemmän näyttelyissä, mutta saldona sillä on yksi SERTi. Terveystuloksetkin on oikein positiiviset, lonkkanivelet on todettu A/A ja kyynärät 0/0. Priimaa siis ;)

Photobucket
"hei hei mutsi, mä en oo syöny mun lääkkeitä.." - Kevät 2011

Photobucket
Syksy 2009

16.7.2011

koirapentuja

Mun loppuviikko oli aika koiranpentutäyteinen, kun kävin pitkästä aikaa Jyväskylässä moikkaamassa Ainoa ja partacollie Ronjaa. Ronjalla on tällä hetkellä seitsämän suloista pentua, jotka täyttävät maanantaina jo seitsämän viikkoa. Nita ei tällä kertaa päässyt mukaan. Halusin jakaa teille pari kuvaa, niistä kahdestasadasta jotka kameran muistikortille tarttui..

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

12.7.2011

Etenemistä ja persjättöjä

Viimesunnuntaina alkoi uusi Agilitykurssi jossa tehtiin tuollaista ratapätkää, jolla kokeiltiin eri ohjaustekniikoita. Persjättö 3 jälkeen oli melko haastava koska ajoituksen piti olla mm. täydellinen :D Koiran lähettäminen neloselle ja takaa leikkaus (kuvitteellisesti rata jatkui nelosesta katsottuna vasemmalle) oli huomattavasti helpompi, kun Nita irtoaa niin hyvin. Tänään käytiin treenaamassa kentällä noita itsekseen ja otin pienen videopätkän. Kamerasta loppui kuitenkin akku enkä ehtinyt saada persjättöä.

Photobucket



Mulla on nyt viimeaikoina tullut melkein pelkkiä agilitypostauksia (itsenikin takia, voi aina tarkastaa millon ollaan treenattu mitäkin :D). Olisko lukijoilla jotain toiveita, millasia postauksia haluaisitte että tekisin?